Een overzichtelijk beeld van je oogst

Case Spargel- und Beerenhof Grötzinger

Grötzinger is een teler van aardbeien en asperges, gelegen in het Duitse Brackenheim-Dürrenzirm in Baden-Württemberg, in de buurt van Stuttgart. Hieronder vertelt Maximilian Grötzinger, mede-eigenaar van het bedrijf, over zijn ervaringen met GrowPro.

‘Het systeem is toegankelijk met elke browser en alle apparaten, ook op je telefoon, dit zorgt voor veel flexibiliteit’

Maximilian Grötzinger aan het woord

“GrowPro biedt een zeer overzichtelijke en transparante software, die zeer gemakkelijk te gebruiken is. Door de oogstprestaties te registreren hebben we nu een exact overzicht van de verschillende oogsthoeveelheden. Of het nu gaat om het aantal kilo gestoken asperges of het aantal kisten geplukte aardbeien.”

‘Het is ideaal dat je alle gegevens makkelijk kunt zien op je smartphone, zo kun je tussendoor alles goed bijhouden.’

“GrowPro biedt je als teler echter nog veel meer mogelijkheden: zo gebruiken wij systeem voor het opstellen van arbeidscontracten, het beheer van personeelsgegevens en het overboeken van voorschotten. Dit maakt het werk op kantoor veel eenvoudiger. Het bespaart ons meerdere uren werk per week. Hierbij is het ook ideaal dat alle gegevens makkelijk te zien zijn op je smartphone, waardoor je makkelijk tussendoor de gegevens bij kunt houden. “Het systeem is toegankelijk met elke browser en praktisch alle apparaten. Dit zorgt voor veel flexibiliteit, en hierdoor is het niet nodig om op elk apparaat onnodig veel tijd te verspillen aan het installeren van de software. De gebruikersinterface is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Dit geldt zowel voor de app voor smartphones als de browserversie.”

‘Door de gebruiksvriendelijke interface heb je makkelijk een overzichtelijk beeld van je oogst.’

Een compleet beeld

“Seizoensmedewerkers kunnen elke kist of kilo los etiketteren en daarna registeren met de mobiele scanner. Zo kun je veel makkelijker zien welke medewerker wat heeft geplukt. Hierdoor is het eenvoudiger om een kwaliteitscontrole uit te voeren. Doordat de gegevens in real-time te zien zijn in de app, heb je snel een overzicht van de dagelijkse oogsthoeveelheden, per uur en per medewerker. Deze gegevens zijn erg nuttig bij het vermarkten van de verschillende producten.

Het is ook makkelijk om de oogst en opbrengsten per afzonderlijk veld of ras te registeren. Op basis hiervan kunnen we weer beslissingen nemen voor het volgende seizoen, bijvoorbeeld voor welk ras aardbeien of asperges we kiezen.”

Maximilian Grötzinger

WIJ STAAN VOOR JE KLAAR
Heb je een vraag over jouw specifieke situatie?
  • Nummer 1 in oogstregistratie van zachtfruit en asperges
  • Simpel systeem voor medewerkers
  • Direct contact met een specialist
Neem contact op