Aardbeien - Per medewerker inzicht in werkzaamheden

  • Nummer 1 in oogstregistratie van zachtfruit en asperges
  • Simpel systeem voor medewerkers
  • Direct contact met een specialist
Registratie aan de hand van verpakkingen

Aardbeien worden vaak gedurende de pluk direct in winkelverpakkingen geplaatst. Hierbij is direct te zien of er te veel of te weinig aardbeien in een bakje zitten. Daardoor is het vaak niet nodig om ieder bakje individueel te wegen. Dit voorkomt rijen bij de registratie en zorgt voor een gestroomlijnder plukproces.

GrowPro kan zowel aardbeientelers in de vollegrond als glastelers ondersteunen. Ons vollegrondsregistratiesysteem kan ook voor kasaardbeien gebruikt worden omdat het proces dicht bij vollegrondteelt zit. De belangrijkste activiteit bij aardbeienteelt is de oogst. Daarbij is registratie belangrijk, maar is het -ten opzichte van traditionele glasteelt als paprika’s en komkommers- voor de meeste telers minder van belang uit welke rij de aardbeien komen.

Inzichten door registratie

Door de grote volumes geplukte aardbeien is registratiesnelheid van groot belang. Daarom worden de aardbeien vaak niet op basis van gewicht, maar op basis van aantal verpakkingen geregistreerd. Naast de registratie van het aantal verpakkingen, kan voor de traceability ook een barcodebonnetje worden toegevoegd. Hierdoor weet je niet alleen hoe veel verpakkingen de medewerker heeft gevuld, maar ook welke kisten dit zijn. Als er een slecht kistje aardbeien geplukt is, dan kan precies achterhaald worden van wie dit kistje was.

Aan het eind van de dag wordt er een dagoverzicht gepubliceerd. Dit betekent dat medewerkers aan het eind van hun werkdag kunnen kijken in welke tijd ze hoeveel kilo/verpakkingen hebben geplukt. Ze controleren direct of dit sluitend is en dat geeft rust rondom de registratie.

WIJ STAAN VOOR JE KLAAR
Heb je een vraag over jouw specifieke situatie?
  • Nummer 1 in oogstregistratie van zachtfruit en asperges
  • Simpel systeem voor medewerkers
  • Direct contact met een specialist
Neem contact op
Wij zijn trots op onze aardbeientelers

Telers hebben het belangrijkste beroep ter wereld. Daar zijn we trots op. We zijn ook trots op onze telers, die elke dag zorgen voor de aanvoer van de beste groente en fruit. Maar wie zijn onze telers?

Bekijk meer van onze telers