Een compleet beeld, van A tot Z

Case 2021 Martens Asperges

Wij werken nu zo’n zes jaar samen met Martens Asperges. Martens Asperges is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van verschillende rassen witte en groene asperges Naast de veiling, de kleinhandel en restaurants, verkoopt het bedrijf zijn asperges in de eigen winkels, gevestigd in Tienray, Vierlingsbeek en Apeldoorn.

“Wij gebruiken GrowPro nu zo’n 6 jaar voor de oogstregistratie. Dankzij GrowPro weten we nu precies hoeveel kilo asperges elke medewerker per dag en per uur gestoken heeft en hoeveel uren iedereen gewerkt heeft. Met GrowPro kunnen we nu de arbeidsproductiviteit van medewerkers monitoren en vergelijken, en waar nodig actie ondernemen op medewerkers die minder goed presteren.

Inzichtelijk, ook voor de werknemers

“Wij gebruiken de verschillende functionaliteiten van GrowPro volledig; urenregistratie, oogstregistratie, het bijhouden van de huisvesting voor onze medewerkers en we maken gebruik van het systeem om  voorschotten te betalen. GrowPro maakt het eenvoudig om aan het einde van de maand een uitdraai te maken van alle gegevens, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt van hoeveel kilo asperges iemand heeft gestoken en hoeveel uur diegene heeft gewerkt. Daarnaast heb je met GrowPro altijd een compleet personeelsdossier bij de hand. Alle informatie over zorgverzekering, contracten, voorschotten, huisvesting staat in één digitaal systeem.

‘GrowPro neemt voor een groot deel aan zorgen en regelwerk weg, dankzij de sluitende uren- en pauzeregistratie voorkomen we misverstanden met de Arbeidstijdenwet.’

“Op de oude manier lieten we onze medewerkers handmatig briefjes schrijven, om deze naderhand in een Excel-bestand in te voeren. Gelukkig heb ik deze tijden al niet meer meegemaakt. Als je dat voor elke persoon handmatig zou moeten doen, zou er al veel tijd verloren gaan aan het controleren van gegevens.

Met de 200-300 medewerkers die we tegenwoordig in het seizoen hebben zou dat onbegonnen werk zijn. Door oogst en uren te registreren met  GrowPro besparen we tientallen uren per week, en werken we vele malen efficiënter.

GrowPro helpt ons ook met het monitoren van het aantal gewerkte uren versus de pauzes- en rusttijden van werknemers.  Dit  neemt veel zorgen en regelwerk weg. We kunnen er nu blind op vertrouwen dat onze urenregistratie sluitend is. Met GrowPro zijn we altijd klaar voor controle op de Arbeidstijdenwet.”

“Het aantal gestoken kilo’s en gewerkte uren wordt ook gedeeld met de medewerkers. Doordat wij met een bonussysteem werken, en werknemers ook van elkaar weten hoeveel ze steken, merken we dat dit motiverend werkt. Bij sommige medewerkers zien we de arbeidsproductiviteit omhoog gaan.

‘Door GrowPro weten wij en de werknemers zelf hoe ze ervoor staan. Het geeft een compleet beeld van de oogst en gewerkte uren per medewerker.’

In het begin was het voor de werknemers even wennen aan het systeem, inklokken en uitklokken met een pasje bijvoorbeeld. Dat heeft ook zijn tijd nodig. Gelukkig hebben we best een aantal werknemers die jaarlijks terugkeren, die zijn inmiddels ervaren met het systeem. Hierdoor kunnen ze nieuwe werknemers makkelijk inwerken. Ons oude systeem was omslachtiger, hiermee konden medewerkers wel eens de waarheid over gewerkte uren en kilo’s verdraaien.  Alles werd namelijk alleen op papier bijgehouden. Doordat het systeem nu alles automatisch registreert, kunnen we er 100% op vertrouwen dat ook alles klopt, en vertrouwen onze werknemers ook volledig op ons. In het eerste jaar hadden we erg veel contact met GrowPro, om ons op weg te helpen en ons te helpen met de vragen die we toen nog hadden. We zijn toen veel geholpen om de processen te optimaliseren. Tegenwoordig hebben we zelf een grote kennis van GrowPro en sparren we met Soft-Solutions over eventuele aanpassingen aan het systeem. Uiteindelijk doet GrowPro precies wat het belooft: het neemt een groot deel van de zorgen en regelwerk uit handen. We zouden niet meer terug kunnen naar hoe we het eerst deden.”

Chantal Hendrikx-Thielen, Administratief medewerker Martens Asperges

WIJ STAAN VOOR JE KLAAR
Heb je een vraag over jouw specifieke situatie?
  • Nummer 1 in oogstregistratie van zachtfruit en asperges
  • Simpel systeem voor medewerkers
  • Direct contact met een specialist
Neem contact op