Het systeem is betrouwbaar

Gespecialiseerd inzicht

Alta Agro is een relatief jonge klant van ons, waarmee we nu ongeveer een jaar samenwerken. Alta Agro is een blauwe bessenfarm in Litouwen met, – in het plukseizoen, – meer dan honderd medewerkers. De organisatie wordt mede gerund door Pim Streng, zijn familie is groot aandeelhouder. Onderstaand vertelt Pim over zijn ervaring met GrowPro.

‘Het systeem is betrouwbaar. We hebben nu gespecialiseerd inzicht in de geplukte hoeveelheid per medewerker, per locatie.’

Pim Streng aan het woord

“Sinds het plukseizoen van 2020 maken wij gebruik van GrowPro, op advies van een collega in de sector. Voordat we zijn begonnen met het gebruik van GrowPro hanteerden we een eigen systeem. Dit was niet betrouwbaar, soms bleek dat aan het einde van de dag een groot deel van de data verloren was gegaan. Als je per kilo uitbetaalt is dat geen gewenste situatie. Nu we zijn overgestapt op GrowPro zien we hoe het beter kan. Het systeem is betrouwbaar. We hebben nu gespecialiseerd inzicht in de geplukte hoeveelheid per medewerker, per locatie. Je kunt per veld (en in de toekomst hopelijk ook per rij) zien hoeveel kilo blauwe bessen er gemiddeld van een struik komen én wie, wat en waar geplukt heeft. We merken hierdoor dat medewerkers beter op de kwaliteit letten. Doordat we in real time mee kunnen kijken, is het makkelijker om afwijkingen te zien, bijvoorbeeld als een medewerker al een paar uur niets heeft gewogen. Ook is de administratieve druk door het gebruik van GrowPro afgenomen.”

‘Knowledge is power, GrowPro biedt je de mogelijkheid om meer kennis te krijgen over je oogst, staat van de farm en medewerkers.’

Meten = weten

“De nieuwe data waar we over beschikken gebruiken we om onze medewerkers extra te motiveren. Zo hebben wij ervoor gekozen om per kilo uit te betalen. We belonen de beste plukkers en dagen andere medewerkers uit om dit niveau te bereiken.

Gedurende de dag delen we de live-resultaten met onze werknemers, zodat zij inzicht hebben in hoe ze ervoor staan, ook in verhouding tot hun collega’s. Dit geeft hen meer rust, omdat zij er op kunnen vertrouwen dat alles correct wordt bijgehouden.”

‘Doordat je weet dat je blind op het systeem kunt vertrouwen bespaart GrowPro je veel tijd en verlaagt het de werkdruk.’

“Het systeem van GrowPro heeft verschillende mogelijkheden. Ik hoor weleens van andere bedrijven dat ze niet alle functionaliteiten van GrowPro gebruiken. Ik snap niet zo goed waarom, want het systeem is zeer gebruiksvriendelijk. Na een presentatie bij Soft-Solutions heb ik het programma met gemak zelf kunnen installeren en inrichten.

Ook kunnen wij een redelijke inschatting maken over de te verwachten oogst per veld (en soort) door naar de data van GrowPro te kijken. Hierdoor kunnen we gemakkelijker inschatten hoeveel personeel we nodig hebben en of we bijvoorbeeld een extra (of juist minder) transport moeten organiseren.

In het kort: data = king! Met GrowPro krijg je de mogelijkheid om meer kennis te krijgen over je oogst, staat van de farm en medewerkers. En op basis van die kennis nemen we beslissingen om onze processen te optimaliseren.”

WIJ STAAN VOOR JE KLAAR
Heb je een vraag over jouw specifieke situatie?
  • Nummer 1 in oogstregistratie van zachtfruit en asperges
  • Simpel systeem voor medewerkers
  • Direct contact met een specialist
Neem contact op